JUL…

Underbar… gemenskap.

Vedervärdig… ensamhet.

Julen ska va en glädjens tid…

En fröjd späckad med kärlek…

Där alla får vara med och synas…

Älska och älskas…

Det är jul…

En tid att träffas…

En tid av gemenskap där trängseln bland människor är någons lycka…

någon annans förbannelse…

Där essensen av att vara sedd och älskad drunknar i stimmet.

Där ensamheten blir brutalt påtaglig av att försvinna i mängden…

Att vara ensam kan vara svårt nog…

Men att känna ensamheten mitt i en gemenskap…

Nu är det jul igen…

3 reaktioner på ”JUL…

 1. Herr Arne?
  Hoppas att det är ok.

  Detta klibbar fast som en varm fuktig ångest. Det är dystert att tänka att det verkligen är så för en hel del människor, ensamma i sällskap eller i sin enslighet. Jag tycker det är så sorgligt för alla andra som genomlider detta, inte så mycket för min egen skull. Jag har firat en del aftnar med mig själv som enda sällskap (jag vet inte vem av mig som lider mest) men ändå bor det alltid en liten obehaglig känsla i att vara ensam på julafton. Gillar inte alls tanken. En dag som andra men ändå så stor.
  Jag gillar det du skriver. Det är mycket som ska rymmas i själva definitionen av julafton och där kärnan av den lätt går förlorad. En ensamhet i sällskap är inget kul alls, bara för att man ska träffas. Och så klart ha det så jäkla kul och glatt, när man inte alls är med på banan. Känslan av åtskillnad och att man inte delar något med de övriga kan kosta på. Frågan är hur man kan förändra det?

  Hoppas att det inte är dig själv du skriver om! Men det är det förmodligen och i så fall, hoppas att det ändå är ok!

  Gillad av 1 person

  • I mina sämre perioder är det absolut jag. I mina bättre inte alls. Det beror också på sällskapet och om tryggheten att kunna vara mig själv finns eller inte.
   När jag var yngre var detta något som plågade mig ordentligt men med ålder och erfarenhet har jag mina strategier och har inga problem med att lämna eller avstå en tillställning som inte känns bra.
   Att vara ensam är också något jag kan uppskatta.
   God fortsättning!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s