Skrivdiciplin

Jag har väldigt svårt för att skriva om jag måste. Punkhjärnan sätter in och ifrågasätter direkt: ”Jaha måste jag? I helvete heller, jag gör det när jag själv vill”. Det är klart att jag kan tvinga mig till det men till vilken nytta? Jag vill att skapande ska vara förenat med lust och glädje och inte tvång. Redigering kan jag göra för att jag måste men det är ett mer organiserat arbete för mig. Skapandeprocessen däremot är en resa med frisläppta sinnen som kan börja och sluta varsomhelst. Den ska inte sättas i bojor. Iallafall inte för mig.

För dig är det kanske helt tvärtom?

3 reaktioner på ”Skrivdiciplin

  1. I regel är jag nog periodare när det gäller författande som ska bestå.

    Bloggskrivandet är det litet annorlunda med, där behöver jag skriva regelbundet, annars blir det inget av det. Men så tröttnade jag efter flera år. Får se hur länge jag är i den bloggande skaran den här omgången.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s