Trasslig hjärna

Trasslar hjärnan så trasslar hela livet som hjärnfonden skriver i sin annons. Så sant så sant. Mängden energi som går åt till att bara få rätsida på sig själv och tillvaron och som istället skulle kunna gått till livet är enorm då hjärnan är i olag. Inte konstigt att tröttheten kommer och att fokusera på något blir ett enormt berg att bestiga.

Jag tänker på skolbarn vars hjärna trasslar och som ska prestera varje dag. Personal som peppar, stöttar och kräver av någon som antagligen inte ens själv vet varför det inte går att jobba med det som ska göras just nu och kanske bara uppfattas som lat och besvärlig. Någon som sätter sig på tvären när det är dags att pressas genom samma form som alla andra. Finns däremot någon med kunskap i närheten, någon med andra, alternativa formar så blir utgångsläget förhoppningsvis ett annat.

Att leva med en trasslig hjärna och att uppfatta världen på ett annat sätt än omgivningen kan vara riktigt jobbigt. Särskilt då omvärlden reagerar och påpekar att man sticker ut och är fel.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s